De ce Hristos împărtășit copiilor este un proiect necesar pentru viața Bisericii?

- Pentru că acest proiect facilitează cunoașterea Sfintei Scripturii și a Sfintei Tradiții printr-o metodă adecvată vârstei copiilor.
- Ora de cateheză sau ora de studiu biblic este o șansă în plus pentru ca toți copiii României să atingă deplinătatea vieții din punct de vedere spiritual.
- Scopul principal al acestui proiect este: VIEȚI TRANSFORMATE


   
Protejarea familiei  
Sponsori site
- Joi, 12 martie a.c., la Protoieria Pitești, în cadrul ședinței administrative lunare a fost lansat proiectul Hristos împărtășit copiilor. Alături de Pr. Anton DICU, inspector eparhial și coordonatorul Biroului de Catehizare a Tineretului au fost prezenți Pr. Iuliu CHIRIȚĂ, protopopul Protopopiatului Pitești, Pr. Octavian DUMINICĂ, coordonatorul activității catehetice în cadrul Protoieriei Pitești și un număr de 117 preoți.
În cadrul acestei întâlniri a fost subliniat faptul că proiectul Hristos împărtășit copiilor  este un proiect de educație biblică, de educație catehetică, care se adresează în primul rând parohiilor și copiilor din comunitățile eclesiale mici. Este un produs articulat pe nevoile comunității de astăzi: educația biblică, nevoia de formare biblică, nevoia de transferare a cuvântului lui Dumnezeu în inimile copiilor, un fel de responsabilitate pe care generația adulă o are față de generația de mâine.
Citește...

- Ateliere de formare, O direcție majoră a proiectului de educație biblică Hristos împărtășit copiilor este și organizarea de traninguri sau sesiuni de formare pentru cateheți.
În cadrul Protoieriei Pitești, cu binecuvânarea Prea Sfințitului Calinic, Episcop al Argeșului și Muscelului și cu sprijinul și colaborarea Prea Cucernicului Părinte Anton DICU, Inspector Eparhial în cadrul Biroului de Catehizare  a Tineretului, Pr. Octavian DUMINICĂ a organizat în zilele de 18 și 19 mai a.c. o serie de sesiuni de formare pentru cateheți.
Pe viitor ne propunem să organizăm o serie de sesiuni practice prin ținerea unor lecții de cateheză în care să fie implicate și grupuri de copii. Citește...

- Proiectul în cifre: Un număr de 107 parohii din cuprinsul Protoieriei Pitești a implementat proiectul fiind formate 141 de grupe cu un total de 2094 de copii. Din acest total, un număr de 585 de copii sunt în grija Așezamântului Sf. Împ. Constantin și Elena, Pr. Decebal FLOROAICA.

Activitatea catehetică în anul 2009
Parohia Vărzaru este și ea una din parohiile din Protoieria Pitești care s-a străduit să implementeze proiectul național de educație biblică Hristos împărtășit copiilor.
Enoriașii Parohiei Vărzaru au o medie de vârstă relativ mică ( 47 de ani), cu toate acestea numărul copiilor este mic raportat la numărul de familii (105 gospodării). În urma procesului de implementare au fost formate două grupe de copii: 11 copii la Grupa I cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani și 6 copii la Grupa II cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.În perioada 01 martie 2009 - 12 aprilie 2009 și parohia noastră s-a străduit să urmeze toți pașii de implementare a proiectului:
Citește...

 
           
 
Promovare Gratuita - Top123    
Copyright Parohia Vărzaru. Toate drepturile rezervate. Web master: tavy_dum@gmail.com.com